Augmented Intelligence – Älykkyys tulee datasta ja ihmisistä

Assosiatiivisuus on yksi Qlikin teknologian hienouksista. Asioiden suhde toisiinsa on suoraviivaista, joko ne liittyy toisiinsa täysin, liittyy epäsuorasti tai ei liity mitenkään.

Qlikin indeksointimoottori oppii tuntemaan asioiden väliset suhteet. Samalla se pakkaa tiedon tehokkaaseen nopeasti käsiteltävään muotoon. Haku toiminnallisuus löytää datamassasta nopeasti sinulle tärkeän tiedon, mutta samalla se tunnistaa mihin graafeihin se liittyy. Tässä kohtaa tulee mietittyä jo mihin tämä kaikki johtaa. Mielestäni nyt on saavutettu taso, mikä antaa suuntaa mahdollisuudelle rakentaa hyvinkin älykäs analytiikan koneisto. Robotiikka, IoT ja Chat Botit ja on jo todellisuutta ja osa analytiikan ratkaisuja.

Itse nostin ajatuksen jossain Qlikin tilaisuudessa, että mitä jos itse data tulevaisuudessa olisi moniuloitteista ja nyt lisäisin vielä, että voisiko data olla itseoppivaa.

“Loistavaa, itseoppiva analytiikan työväline”

“Instead of Artificial Intelligence, we believe in Augmented Intelligence. People and data both play a role. People are at the center,” James Fisher kertoo CMSWire haastattelussa.

AI

Hetkinen hetkinen… ei ole hirmuisen pitkä aika historiaan, kun puhuttiin moniuloitteisen OLAP kuutioiden mullistavasta vallakumouksesta raportoinnissa. Nyt puhutaan älykkäiden laitteiden oppimisesta ja ihmisen suhteesta analytiikassa. Qlik Qonnectionissa teknologisten innovaatioden lisäksi tämä Augmented intelligence ajattelumaailma sai ainakin minut todella miettimään tulevaisuuden mahdollisuuksia. Tulee mieleen sanat tekoäly, laite- ja väline riippumattomuus ja avustavat ennakoivat ja miksei myös ennustavat toiminnallisuudet.

Jason Silva siteeraten Artificial Intelligence videossaan “There is no reason to fear this – This is Just Evolution”

Tee löytömatkoja, älä kyselyjä

Tulevaisuuden analytiikan työväline analysoi puolestasi. Nyt jo ns. Narratives for Qlik® luo sinulle statistiikkaa valmiiksi datan pohjalta

“Narrative Science is humanizing data like never before, with technology that interprets your data, then transforms it into Intelligent Narratives at unprecedented speed and scale.”  – Narrative Science

Tätä pitää tutkia lisää .. palaan asiaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.